Wat is een Gulden-wallet?

Een Gulden-wallet is een digitale portemonnee die één of meerdere Gulden-adressen bevat samen met een geheime sleutel. Het Gulden-adres is openbaar en kun je aan iedereen laten zien om er betalingen naar over te maken. De geheime sleutel is alleen nodig als je betalingen wilt doen vanaf een Gulden-adres. Het makkelijkste om te laten zien wat een Wallet is, is door er één te maken. De eerste wallet die we maken is er één van papier. Door middel van een online “paper-wallet” generator maken we een Gulden paper-wallet.  Door je muis over het scherm van deze pagina te bewegen wordt er een uniek Gulden-adres (publiek adres) aangemaakt met bijbehorende geheime sleutel (privé sleutel):

De kans dat er een dubbel adres wordt aangemaakt is net zo groot als 8 keer achter elkaar de hoofdprijs in staatsloterij winnen, het is dus gegarandeerd uniek. Het nieuwe adres kunnen we opzoeken in de Gulden-blockchain: GT2AhdWqRfg8XJ5ivMnZMFPMhcKwvQC2QD. Maar omdat er geen transactie zijn gedaan met dit adres krijgen we niet meer informatie terug dan het Gulden-adres en de bijbehorende QR-code.

Als er nu vanaf een ander Gulden-adres naar dit nieuwe Gulden-adres Guldens worden overgemaakt wordt deze informatie toegevoegd aan de blockchain. Als je de paper-wallet uitprint en goed opbergt zijn je Guldens veilig. Alleen de gene die de geheime sleutel heeft kan de Guldens die op dit adres geparkeerd staan eraf halen. Doordat dit adres met geheime sleutel nu op internet staat is het adres onbruikbaar geworden. Maar geen zorgen, het aantal Gulden-adressen is onbeperkt.

Hé, dat is leuk! Een neef heeft je een paper-wallet met 100 Gulden voor je verjaardag gegeven. Je vindt dit een leuk idee en je wilt 50 Gulden aan een vriend geven als hij jarig is. In dit geval heb je een wallet nodig met meer mogelijkheden. Met een desktop Gulden-wallet kun je het geld van je paper-wallet afhalen door de geheime sleutel in te voeren.

 

Download de Gulden-app voor Apple IOs Download de Gulden-app voor Android

 

Download de meest recente versie van de Gulden wallet altijd van GitHub of Gulden.com

Volgende pagina: De Gulden Desktop-Wallet